Selecteer een pagina

Mindful voor jezelf

Cursusgebonden, Inzichten

Mindfulness krijgt steeds meer bekendheid als manier om kennis over jezelf verder te ontwikkelen. Gestimuleerd door uitdagingen in je werk of privésituatie. In onze maatschappij draait veel om de buitenkant, maar juist binnen in ons zijn alle antwoorden te vinden die wij nodig hebben. Eigenlijk zou mindfulness een vast onderdeel moeten zijn voor iedereen. Om betere keuzes te kunnen maken waar wij zelf gelukkig van worden en waardoor wij meer verbinding maken met de mensen die wij liefhebben. Dan is er contact met elkaar mogelijk op een diepere laag en is zelfliefde voor iedereen verankerd in de manier van leven.

Ontspannen door mindfulnessOm je kind op deze wereld te ontvangen en al zijn wonderlijke mogelijkheden en unieke karaktereigenschappen te herkennen, is het ook belangrijk dat je jezelf goed leert kennen. Kinderen spiegelen het gedrag van ouders of reageren op onuitgesproken gevoelens van hun ouders. Wanneer een kind een driftbui heeft is het de vraag of dat over het kind gaat of over jou. Als je zelf beter in staat bent om naar je eigen handelen en gevoelens te kijken, kun je ook de gevoelens van je kind beter analyseren. Voor je kind is het verwarrend gevoelens te ervaren die van jou zijn en niet van hem.

Andere blogberichten lezen

Inzichten op ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen zich in een rap tempo in de eerste jaren van hun leven. Als ouders bekijken we dat proces met verwondering. Wanneer een dreumes zich optrekt aan de bank en dan zijn handen loslaat, staan wij enthousiast aan de zijlijn en houden onze adem in als hij gaat lopen.

Hoe spelen baby’s

Kinderen kunnen van nature goed spelen, zijn geïnteresseerd in materialen als kleine onderzoekers die alles willen vasthouden en bekijken. Dit doen zij al vanaf de geboorte. En als wij dat vanaf het begin erkennen en begeleiden met de juiste materialen en benadering,...

Bewust voorbereiden

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie tijd breekt aan waarin er veel zal veranderen voor jou en je partner. Nadat je de eerste spannende weken goed bent doorgekomen gaat het voorbereiden beginnen. Wat heb je straks nodig en hoe wil je de opvoeding graag vormgeven?

Mindful voor jezelf

Mindfulness krijgt steeds meer bekendheid als manier om kennis over jezelf verder te ontwikkelen. Gestimuleerd door uitdagingen in je werk of privésituatie. In onze maatschappij draait veel om de buitenkant, maar juist binnen in ons zijn alle antwoorden te vinden.

Kinderen als onze leermeesters

Je pasgeboren baby lijkt volledig afhankelijk van jou als ouder. Van je zorg en onvoorwaardelijke liefde is je kind inderdaad afhankelijk. Maar kinderen, ook baby’s, beschikken over veel meer vaardigheden dan wij denken.

Als krachtig mens geboren

Kinderen worden krachtig geboren, met al hun mogelijkheden al in zich. Wat zou er gebeuren als we bij het opvoeden ons kind in haar kracht kunnen laten en haar aangeboren mogelijkheden ondersteunen? Zou ze dan met gemak evenwichtig opgroeien?