Selecteer een pagina

Bewust voorbereiden

Zwanger

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie tijd breekt aan waarin er veel zal veranderen voor jou en je partner. Nadat je de eerste spannende weken goed bent doorgekomen gaat het voorbereiden beginnen. Wat heb je straks nodig en hoe wil je de opvoeding graag vormgeven? Twee vragen waar je mogelijk nooit eerder over nadacht. Daarbij kan je kiezen voor een onbewuste benadering waarbij je vooral het gevoel volgt vanuit je eigen jeugd. Je kan ook kiezen voor een bewuste benadering waarbij je vanuit een diepe verbinding met jezelf en vanuit een bewuste kijk naar de mogelijkheden van je kind, nieuwe inzichten opdoet die jou en je kind krachtig maken.

Zwangere vrouw Via Bewust Opvoeden krijg je mooie en betekenisvolle inzichten die jou helpen om de keuzes te maken die het beste passen bij wie jij in essentie bent. Zodat je jouw kind in zijn of haar kracht kan laten staan.

Opvoeden is een leerproces dat je met vallen en opstaan doorloopt. Er bestaat niet zoiets als de perfecte opvoeding of de beste methode om je kind te begeleiden. Maar er zijn wel mooie inzichten op te doen waardoor jij een beter beeld krijgt over wie jij als ouder bent, wat je misschien los mag laten uit je eigen opvoeding of wat je juist heel graag mee wilt nemen. Je leert over je eigen valkuilen en verlangens en hoe je daarbij de ruimte kan laten voor je kind om zijn of haar eigen pad te lopen.

Jij en je kind zijn immers allebei uniek en wanneer je bereid bent om in de spiegel te kijken kan je jouw kind een bewuste manier van leven bieden. Om mooie ervaringen ten volle te beleven en moeilijke situaties goed te kunnen doorstaan. Door bewust op te voeden en te leven ga je het grotere plaatje zien, kan je beter reageren op situaties die zich voordoen, zie je meer schoonheid en is er meer verwondering waardoor de kwaliteit van je opvoeding groter wordt.

Andere blogberichten lezen

Mindful voor jezelf

Mindfulness krijgt steeds meer bekendheid als manier om kennis over jezelf verder te ontwikkelen. Gestimuleerd door uitdagingen in je werk of privésituatie. In onze maatschappij draait veel om de buitenkant, maar juist binnen in ons zijn alle antwoorden te vinden.

Hoe spelen baby’s

Kinderen kunnen van nature goed spelen, zijn geïnteresseerd in materialen als kleine onderzoekers die alles willen vasthouden en bekijken. Dit doen zij al vanaf de geboorte. En als wij dat vanaf het begin erkennen en begeleiden met de juiste materialen en benadering,...

Bewust voorbereiden

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie tijd breekt aan waarin er veel zal veranderen voor jou en je partner. Nadat je de eerste spannende weken goed bent doorgekomen gaat het voorbereiden beginnen. Wat heb je straks nodig en hoe wil je de opvoeding graag vormgeven?

Als krachtig mens geboren

Kinderen worden krachtig geboren, met al hun mogelijkheden al in zich. Wat zou er gebeuren als we bij het opvoeden ons kind in haar kracht kunnen laten en haar aangeboren mogelijkheden ondersteunen? Zou ze dan met gemak evenwichtig opgroeien?

Inzichten op ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen zich in een rap tempo in de eerste jaren van hun leven. Als ouders bekijken we dat proces met verwondering. Wanneer een dreumes zich optrekt aan de bank en dan zijn handen loslaat, staan wij enthousiast aan de zijlijn en houden onze adem in als hij gaat lopen.

Kinderen als onze leermeesters

Je pasgeboren baby lijkt volledig afhankelijk van jou als ouder. Van je zorg en onvoorwaardelijke liefde is je kind inderdaad afhankelijk. Maar kinderen, ook baby’s, beschikken over veel meer vaardigheden dan wij denken.