Selecteer een pagina

Cursus

Bewustwording in de zwangerschap

Cursussen > Bewustwording in de zwangerschap

Cursus Bewustwording in de zwangerschap

Hoe bereid je je voor op de komst van je baby? Met inzicht en kennis uit de cursus ga je anders kijken naar wat je baby nodig heeft. Wat is essentieel in de eerste weken? Welke spullen heb je nodig en welke juist niet? Wat verwacht je eigenlijk van opvoeden en welke stijl past bij jou?

Deze cursus geeft je zelfvertrouwen om meteen vanaf het begin bewuste keuzes te maken. Zodat je baby en jij samen een ontspannen start hebben en van elkaar kunnen genieten. 

Bewust voorbereiden op de komst van je baby

Tijdens je zwangerschap wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van je kind. Je bent misschien extra bezig met een gezonde leefstijl, leest over de groei van het kindje in de buik, luistert naar bevallingsverhalen en probeert je voor te stellen hoe het zal zijn, straks, met je baby in je armen. Het blijft allemaal een beetje onwerkelijk. Als je kindje er eenmaal is, gaat het vast vanzelf.

Maar de kleine keuzes die je nu al maakt hebben invloed op later. Met het boodschappenlijstje in je hand neem je onbewust beslissingen die richting geven aan het gedrag van je baby. Bijvoorbeeld als je een mobile voor boven de box koopt. Zo’n aankoop lijkt niet heel belangrijk, maar heeft impact op de ontwikkeling van je kind. Met inzicht en kennis uit de cursus verandert je manier van kijken en kun je bewuste keuzes maken vol zelfvertrouwen.

Module 1

In module 1 kijk je terug op je eigen opvoeding, zodat je helder hebt wat je wilt doorgeven en wat je juist anders wilt doen met je eigen kind. Het is belangrijk om je eigen ervaringen uit het verleden bewust te maken. Kinderen spiegelen onze emoties en weten feilloos alles wat je onverwerkt opsloeg naar boven te halen. Ook ontstaat er in de relatie met jouw ouders een nieuwe dimensie nu je zelf moeder wordt. Bijzonder om je in hun positie te verplaatsen en er bij stil te staan wat hun opvoeding jou gebracht heeft.

Module 2

Hier leer je de basis over de ontwikkeling van je baby en hoe je hem of haar in de eerste weken na zijn of haar geboorte kan verwelkomen, met liefdevolle aandacht en ondersteunende materialen die passen bij de mogelijkheden van je baby.

Module 3

In deze module gaan we samen door het boodschappenlijstje voor de aanschaf van materialen die je in huis wilt hebben wanneer je baby geboren is. De geadviseerde materialen zoals een wipper, mobile en verschillende soorten speelgoed, bekijken wij door een andere bril. Welk effect hebben de materialen op je kind? In wiens belang is dat? Wat draagt echt bij aan de ontwikkeling van je kind, of – ook belangrijk –  aan de rust in huis? Doordat je anders gaat kijken, maak je bewuste keuzes. Goed voorbereid, gewapend met kennis en inzicht, kun je daarna ontspannen genieten van de bijzondere prille periode met je baby.

Meld je aan voor deze cursus

Cursus

5 + 15 =